Ontdek het vaargebied Weerribben – Wieden

Een sloep huren en in alle rust de weerribben ontdekken; het is het ultieme dagje uit! Maar wat heeft het gebied Weerribben-Wieden zoal te bieden? En als u een sloep gaat huren; welke plekjes mag u dan absoluut niet missen?

 

Het begint in Zwartsluis…

Onze sloepen liggen in Zwartsluis, een gezellig en historisch watersportdorp dat zich bevindt aan de rand van het prachtige natuurgebied Weeribben Wieden. Gelijk na afvaart passeert u de kleine historische Arembergersluis. U komt dan een geheel andere wereld binnen. Een wereld die het beste vanaf het water te ontdekken is.

Meer dan 400 km vaarwater

Het natuurgebied Weerribben-Wieden is een bijzonder stukje Nederland. In de ongerepte natuur komt u helemaal tot rust en kunt u genieten van al het natuurschoon dat aan u voorbij trekt. Denk bijvoorbeeld aan het uitgestrekte merengebied, de smalle vaartjes tussen rietlanden en het trilveen. Varend per sloep ontdekt u de mooiste plekjes. En met meer dan 400 km aan vaarwater kunt u alle kanten uit.

De meest bijzondere plekjes!

Even lekker een duik nemen? Op een van de vele meren duikt u zo vanaf de sloep het verfrissende water in. Onderweg kunt u afmeren in een van vele historische en toeristische plaatsen, zoals Zwartsluis, Vollenhove, Blokzijl, Giethoorn en Belt Schutsloot. Halverwege een terrasje pikken of een hapje eten? Er zijn volop mogelijkheden in de diverse plaatsen.

Meer weten over de mogelijkheden of alvast inspiratie opdoen voor mooie vaarroutes? Lees hier alles over varen in de weerribben of reserveer direct uw sloep!

Copyright 2023 | Sloepverhuur Zwartsluis | Algemene voorwaarden | Privacy