https://jetshineusa.com/wp-content/uploads/2020/05/index.html

https://www.akademie-rotenfels.de/media/fluch-der-karibik/index.html

http://library.lntu.edu.ua/images/sampledata/parks/index.html

https://www.saintmarkorlando.org/SpryAssets/SpryAssets/index.html

Waarom varen in de weerribben?

Varen in de weerribben is de perfecte keuze voor een ontspannen dagje uit. Dit nationaal park biedt de mooiste taferelen; van knusse plattelandshuisjes tot zeldzame diersoorten en van kleine bruggetjes tot uitgestrekte meren. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom een dagje varen in de weerribben zo’n goed idee is. En al helemaal met een luxe uitgeruste sloep van Sloepverhuur Zwartsluis. Benieuwd? Wij geven je graag de drie belangrijkste redenen…

1. Varen in de weerribben is de ultieme ontspanning

In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen en fietsen, maar rondvaren met een sloep is misschien wel het allermooiste. In alle rust vaar je door smalle grachten en over grote meren. Met een beetje geluk kom je nauwelijks iemand tegen en kun je heerlijk genieten van de aanblik en geluiden van de natuur. Op een zonnige dag laat je de sloep lekker dobberen op een van de meren, terwijl jij van de zon geniet. Neem vooral iets lekkers mee en ga picknicken aan boord. Tussen al dat groen is het heerlijk ontspannen!

2. De weerribben zijn een genot voor natuurliefhebbers

Moeras, water, vogels en langgerekte rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. Door het winnen van turf veranderde het landschap in een zompig gebied met waardevolle moerasnatuur. Kraamkamer van de otter, een slim en speels dier dat zich met een beetje geluk laat zien. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, totdat je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, wat gespletsj in het water kán een otter zijn. Eén groot, groen doolhof lijkt de Weerribben. Je kunt er eindeloos dwalen, maar verdwalen lukt niemand. Want alle vaarten en vaartjes komen uiteindelijk altijd weer uit op de Kalenbergergracht.

3. Varen in de weerribben biedt tál van mogelijkheden

Varen van de Beulakerwijde naar het Giethoornse meer en dan aanleggen bij een terrasje in Blokzijl of bij de boomgaard in Muggenbeet. Langs waterlelies en gele plompen op de petgaten tussen het riet. Dit is hét decor voor een heerlijke tocht op het water van Weerribben-Wieden. Plekken om aan te leggen zijn er genoeg. Wat dacht je van de mooie havenkolk in Blokzijl of de oude haven in Vollenhove?

 

Ook een dagje varen in de Weerribben? Reserveer alvast je sloep via onderstaande knop! 

Copyright 2024 | Sloepverhuur Zwartsluis | Algemene voorwaarden | Privacy