https://jetshineusa.com/wp-content/uploads/2020/05/index.html

https://www.akademie-rotenfels.de/media/fluch-der-karibik/index.html

http://library.lntu.edu.ua/images/sampledata/parks/index.html

https://www.saintmarkorlando.org/SpryAssets/SpryAssets/index.html

Waar kan ik rondom Giethoorn varen?

Giethoorn is een internationale toeristische trekpleister waar het vooral in het hoogseizoen behoorlijk druk is op het water. Wilt u graag een dagje naar Giethoorn om te varen maar houdt u meer van rust en ruimte? Dan kunt u het centrum van het dorp beter vermijden en in plaats daarvan buiten Giethoorn gaan varen. Wij geven u graag wat inspiratie voor een heerlijk dagje varen in de prachtige omgeving van Giethoorn!

Rondom Giethoorn varen? Deze historische waterdorpjes mag u niet missen!

Een dagje rondom Giethoorn varen in het prachtige natuurgebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden is altijd een uitstekend plan. Maar uw vaarbeleving wordt nóg mooier door een bezoekje aan een van de vele waterrijke dorpjes in dit gebied. In de omgeving van Giethoorn liggen een aantal historische waterdorpjes met een schilderachtig decor van houten bruggetjes, waterwegen en rietgedekte boerderijtjes. In deze dorpen heerst dezelfde karakteristieke sfeer als in Giethoorn, maar het is er nog een stuk rustiger. Dorpjes als Belt-schutsloot, Blokzijl en Vollenhove zijn bij veel toeristen nog niet bekend en hier kunt u in alle rust genieten van de prachtige omgeving.  Gaat u in de omgeving van Giethoorn varen? Dan is de vaarroute langs de volgende historische dorpjes zeker een aanrader!

Een tocht langs unieke waterdorpjes

Belt-schutsloot

Direct na afvaart in Zwartsluis vaart u door de historische Arembergsluis de Arembergergracht op. Wanneer u deze gracht doorvaart, ontdekt u verscholen tussen de rietlanden het kleine dorp Belt-Schutsloot. Dit waterdorp heeft talloze slootjes en bruggetjes en staat daarom ook wel bekend als een van de zusjes van Giethoorn!

Blokzijl

Na uw bezoek aan Belt-schutsloot vaart u meteen een van de mooiste natuurgebieden van Nederland binnen: Nationaal Park Weerribben-Wieden. Maak de oversteek over de Belterwijde, passeer de brug bij Ronduite en steek het uitgestrekte meer Beulakerwijde over. Vaar via de Walengracht en Jonen het Giethoornsche Meer op. Houd bakboord aan en vaar via de Valsche Trog en het Noorderdiep naar Blokzijl. Dit voormalige vestingstadje kent een rijke historie en wordt ook wel de Parel van de Zuiderzee genoemd. De Havenkolk omringd door statige herenhuizen, schilderachtige straatjes en gezellige terrasjes is zeker een bezoekje waard!

 

Vollenhove

Na Blokzijl vaart u via het Vollenhover kanaal en het Vollenhovermeer naar Vollenhove. Deze kleine stad lag vroeger eveneens aan de Zuiderzee en kent veel herinneringen aan vroegere tijden. Zo herinneren de Tuinen van Marxveld aan vier verschillende tijdperken en geven landgoed Oldruitenborgh en kasteel Toutenburgh een prachtige indruk van de stad in vroegere tijden. Om weer naar Zwartsluis te varen vervolgt u de route via het Kadoelermeer, langs het Vogeleiland naar het Zwarte Water. U passeert Genemuiden aan stuurboord en koerst weer recht op Zwartsluis aan!

Ook de buurt van Giethoorn varen? Ontdek onze sloepen

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze historische dorpjes en wilt u ook een dagje in de omgeving van Giethoorn varen? Huur een comfortabele sloep in Zwartsluis en geniet van de rust en de ruimte in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Onze sloepen zijn van alle gemakken voorzien en bieden alle ruimte, comfort en luxe voor een heerlijke dag op het water. Bent u enthousiast geworden over een sloep huren in Giethoorn en omgeving? Reserveer meteen online via onderstaande knop!

Let op: het voorjaar en hoogseizoen is een drukke periode; wij adviseren u om uw reservering tijdig door te geven!

Copyright 2024 | Sloepverhuur Zwartsluis | Algemene voorwaarden | Privacy